مدیر سایت ۱۶ خرداد, ۱۴۰۰
مدت حدودی مطالعه: 5 دقیقه

زمان مطالعه: ۵ دقیقه کلاهبرداری اینترنتی با افزایش نقش اینترنت در زندگی روزمره افراد جهان، روز به روز در حال گسترش است. در برخی موارد راهی به جز باور کردن یکی از همین جرائم نداریم و این در حالی است که در برخی موارد دیگر، راه‌هایی وجود دارد که با آن می‌توانیم از وقوع جرم کلاهبرداری اینترنتی پیشگیری کنیم. […]

کلاهبرداری اینترنتی را چطور تشخیص دهیم؟+روش‌های جلوگیری
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

کلاهبرداری اینترنتی با افزایش نقش اینترنت در زندگی روزمره افراد جهان، روز به روز در حال گسترش است. در برخی موارد راهی به جز باور کردن یکی از همین جرائم نداریم و این در حالی است که در برخی موارد دیگر، راه‌هایی وجود دارد که با آن می‌توانیم از وقوع جرم کلاهبرداری اینترنتی پیشگیری کنیم. در این مطلب به روش‌های شناخت و همچنین راه‌های پیشگیری از کلاهبرداری اینترنتی می‌پردازیم.

رایج‌ترین روش‌های کلاهبرداری اینترنتی

در این بخش به روش‌های رایجی که تا کنون از طریق آن‌ها کلاهبرداری اینترنتی رخ داده است اشاره می‌کنیم. البته در نظر داشته باشید که این روش‌ها صرفا جزو رایج‌ترین روش‌های کلاهبرداری اینترنتی می‌باشند. لذا حتما در برخورد با موارد مشابه هوشیار باشید.

  1. خرید کالا با قیمتی بسیار پایین‌تر از قیمت واقعی

در بسیاری مواقع در فروشگاه‌های اینترنتی ساختگی که ظاهرشان فرقی با سایت‌های واقعی ندارد، کالاهایی را به قیمتی باور نکردنی ارائه کرده‌‌اند، به طوری که متقاضیان آن کالا را وسوسه کنند.

در بسیاری از این حراج‌های اینترنتی، قربانیان به امید دریافت کالای‌های ارزان‌تر و بردن سود بیشتر، به خرید کالای مورد نظر از طریق این سایت‌های اینترنتی اقدام کرده و مبلغ را از طریق کارت‌های بانکی خود پرداخت می‌نمایند.

 در این مرحله، کلاهبرداری اینترنتی رخ می‌دهد که طی آن، شخص کلاهبردار تمامی اطلاعات بانکی شخص را ذخیره و در وقت مناسب تمامی موجودی حساب را برداشت می‌کند.

  1. فروش کالاهای تقلبی

در این روش از کلاهبرداری اینترنتی، کلاهبرداران کالای تقلبی را به جای کالای اصل به مشتری می‌فروشند. در این روش به دلیل این که امکان دیدن کالا توسط مشتری وجود ندارد، کلاهبردار به راحتی می‌تواند هزینه کالای اصل را تمام و کمال دریافت کند و در انتها محصولی تقلبی به مشتری تحویل دهد.

  1. کلاهبرداری اینترنتی در پوشش کمک‌های انسان دوستانه

در این مدل کلاهبرداری اینترنتی که نمونه آن را در زمان رخ دادن بلایای طبیعی بسیار دیده‌ایم، اشخاصی تحت عنوان افراد خیر وارد عمل می‌شوند و شماره حساب خود را در اختیار افراد قرار می‌دهند و ادعا می‌کنند که قصد جمع‌آوری کمک‌های مردمی را دارند. اما در نهایت از تمامی مبلغ جمع‌آوری شده استفاده شخصی می‌کنند.

البته به خاطر داشته باشیم که همه افراد اینطور نیستند و قطعا کسانی هم پیدا می‌شوند که با نیت خیر وارد عمل می‌شوند و در نهایت هم مبلغ جمع‌آوری شده را به دست نیازمندان می‌رسانند. اما در هر صورت مراقب کلاهبرداری اینترنتی از این روش باشید!

  1. کلاهبرداری اینترنتی از طریق شرکت در مسابقه

در این مدل از کلاهبرداری اینترنتی، مجرم قربانیان خود را قانع می‌کند که برای دریافت جایزه نقدی که مسابقه‌ای غیرواقعی برنده شده است، می‌بایست اطلاعات بانکی خود نظیر رمز عبور را در اختیار او قرار دهد. بعد از این که اطلاعات تمام و کمال در اختیار شخص کلاهبردار قرار گرفت، موجودی حساب به کلی تخلیله خواهد شد.

  1. کلاهبرداری از طریق بازی‌های اینترنتی

برخی از بازی‌های آنلاین که بین نوجوانان و جوانان محبوب است، امتیازهایی وجود دارد که به واسطه آن سطح بازیکن مشخص می‌گردد. برخی افراد کلاهبردار، اقدام به فروش این امتیازها می‌کنند و در نهایت نیز یا امتیازی تحویل نمی‌دهند و یا با دریافت اطلاعات بانکی شخص، به خالی کردن موجودی می‌پردازند.

این مطلب را حتما بخوانید!  درگاه پرداخت اینستاگرام

کلاهبرداری از طریق بازی های اینترنتی

  1. کلاهبرداری از طریق سایت‌های شرط بندی

کلاهبرداری اینترنتی از طریق سایت‌های شرط‌بندی که امروزه در بین جوانان رایج است، با سرعت بسیاری در حال گسترش است. سایت‌های شرط‌بندی نیز به سرعت در حال زیاد شدن هستند. ترکیب این دو نکته در کنار هم باعث می‌شود که زمینه برای کلاهبرداری از طریق سایت‌های شرط‌بندی فراهم شود.

  1. کلاهبرداری از طریق اینستاگرام و تلگرام

حساب‌های کاربری غیرواقعی یا فیک در تمامی شبکه‌های اجتماعی وجود دارد. هر یک از این حساب‌ها می‌توانند توسط یک کلاهبردار اینترنتی اداره شوند که قصد دارد با نزدیک شدن به افراد و برقراری رابطه احساسی، آن‌ها را قربانی کند.

در این روش از کلاهبرداری اینترنتی، مجرم به افراد نزدیک شده و بعد از برقراری روابط احساسی، درخواست مبلغی می‌کند و بعد از آن هم شخص به دلیل اعتمادی که به او دارد، مبلغ را پرداخت می‌کند. در نهایت کلاهبردار حساب کاربری را حذف کرده و دیگر خبری از آن نخواهد شد.

روش‌های جلوگیری از کلاهبرداری اینترنتی

روش مشخصی برای جلوگیری از این اتفاق وجود ندارد. برای مقابله با بسیاری از روش‌های کلاهبرداری اینترنتی، صرفا وجود آگاهی و هوشیاری کامل کاربر در زمان استفاده از فضای مجازی کافی است.

برخی کلاهبرداری‌ها و جرائم سایبری از طریق درگاه پرداخت صورت می‌گیرند. ما در مطلب دیگری توضیح دادیم چطور اعتبار صفحه پرداخت اینترنتی را تشخیص دهیم. در ادامه برخی از توضیحات آن مطلب را آورده‌ایم، با این وجود در صورت تمایل می‌توانید مطلب کامل را مطالعه نمایید.

با این حال در ادامه به روش‌هایی اشاره می‌کنیم که می‌توانید با استفاده از آن‌ها، اعتبار و اصالت یک صفحه پرداخت آنلاین را بررسی کنید:

  • نوع ارتباط با صفحه را بررسی کنید.

قبل از این که از صفحه پرداخت استفاده کنید، آدرس اینترنتی (URL) را بررسی کنید. اگر قبل از شروع آدرس عبارت https:// و علامت قفل نبود، صفحه پرداخت جعلی است. وجود حرف s نشان‌دهنده امن بودن ارتباط با سایت است. البته با وجود این دو مورد نمی‌توان در خصوص واقعی بودن صفحه پرداخت اطمینان حاصل کرد.

  • آدرس اینترنتی صفحه (URL) را بررسی کنید

هر صفحه اینترنتی آدرس منحصر به فرد خود را دارد و شخص با استفاده از آن می‌تواند مطمئن باشد که صفحه اینترنتی معتبر است. برخی از آدرس های صفحات پرداخت بانکی به شرح زیر می باشد. قبل  از پرداخت، حتما آدرس را بررسی کنید.

  • از وجود ir در آدرس اینترنتی صفحه مطمئن شوید

در آدرس اینترنتی صفحه پرداخت، وجود Shaparak.ir الزامی است. لذا قبل از این که از صفحه استفاده کنید، آدرس را بررسی کنید و از وجود این عبارت در آدرس صفحه اینترنتی پرداخت، مطمئن شوید. توجه داشته باشید که این عبارت بدون کم و کاستی در آدرس وجود داشته باشد. اضافه و کم شدن حتی یک حرف، نشان‌گر جعلی بودن صفحه پرداخت است.

  • صفحه پرداخت را رفرش کنید

یکی از راه‌هایی که صفحات پرداخت معتبر برای افزایش امنیت پرداخت اینترنتی انجام می‌دهند، قرار دادن یک صفحه کلید مجازی است. این صفحه کلید مجازی با هر بار رفرش کردن صفحه، چینش اعدادش تغییر می‌کند. در صفحات پرداخت جعلی، با رفرش کردن صفحه، چینش اعداد تغییر نمی‌کنند. پس با رفرش کردن صفحه و چک کردن صفحه کلید مجازی، می‌توانید تا حدی اعتبار صفحه را بررسی کنید.

این مطلب را حتما بخوانید!  اپلیکیشن انتقال وجه مانیار و 6 دلیل استفاده از آن!

البته نکته‌ای که بسیار اهمیت دارد این است که مدتی است کلاهبرداران اینترنتی، قابلیتی در صفحات جعلی قرار داده‌اند که با رفرش کردن چینش اعداد تغییر می‌کند. لذا برای ارزیابی صفحه، انجام دادن این کار به تنهایی کافی نیست.

  • به عمد اطلاعات را اشتباه وارد کنید

بعضی از صفحات پرداخت اینترنتی جعلی، با هر نوع اطلاعاتی که در آن وارد شود، پیام تراکنش موفق را اعلام می‌کنند. برای این که از این موضوع مطمئن شوید، یک بار اطلاعات را به اشتباه وارد کنید و پیامی که برای‌تان نمایش داده می‌شود را بررسی کنید.

البته این روش هم مثل روش قبلی کاملا مطمئن نیست. چرا که در برخی صفحات با وارد کردن هر نوع اطلاعاتی، پیام تراکنش ناموفق نمایش داده می‌شود. با این کار احتمالا کاربر به صفحه اعتماد می‌کند و اطلاعات صحیح را وارد می‌کند. لذا برای ارزیابی اعتبار صفحه، به این روش بسنده نکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

dapibus justo Donec leo. Curabitur dolor accumsan consectetur eleifend mi, id