مدیر سایت ۲۶ مرداد, ۱۴۰۰
مدت حدودی مطالعه: 5 دقیقه

زمان مطالعه: ۵ دقیقه درگاه‌های پرداخت اینترنتی از بهترین و مناسب‌ترین روش‌های پرداخت هستند که توانسته‌اند تا حد زیادی از مشکلات روزمره زندگی را از بین ببرند. مشکلاتی همچون انتقال وجه با استفاده از پرداخت الکترونیک از میان برداشته شده است. اما همیشه مشکلات امنیتی تبدیل به دغدغه‌های عمیق‌تری می‌شوند. بنابراین مرحله دوم پس از درگاه‌های پرداخت اینترنتی، تعیین […]

تفاوت PSP و پرداخت یار – تعریف، مزایا، معایب و مقایسه پرداخت یار و پرداخت PSP
زمان مطالعه: ۵ دقیقه


درگاه‌های پرداخت اینترنتی از بهترین و مناسب‌ترین روش‌های پرداخت هستند که توانسته‌اند تا حد زیادی از مشکلات روزمره زندگی را از بین ببرند. مشکلاتی همچون انتقال وجه با استفاده از پرداخت الکترونیک از میان برداشته شده است. اما همیشه مشکلات امنیتی تبدیل به دغدغه‌های عمیق‌تری می‌شوند. بنابراین مرحله دوم پس از درگاه‌های پرداخت اینترنتی، تعیین روش‌هایی مانند پرداخت یار و PSP برای جلوگیری از سرقت‌های احتمالی و ارتقای امنیت این روش پرداخت است. دری این مقاله ضمن معرفی سیستم PSP و پرداخت یار، مزایا و  معایب هر یک و تفاوت PSP و پرداخت یار مقایسه می گردد.

هر چقدر که شما در این زمینه اطلاعات و آگاهی داشته باشید برای انتقال وجه خود با اطمینان بیشتری اقدام خواهید کرد و در نتیجه این اطمینان، خطرات کم‌تری در کمین سرمایه شما قرار خواهد گرفت.

سیستم پرداخت PSP

PSP مخفف عبارت Payment Service Provider و یا ارائه خدمات پرداخت برای مشتریان است. شرکت پرداخت PSP از جمله شرکت‌های بزرگ است که در زمینه مالی و بانکی فعالیت می‌کند. این شرکت خدمات پرداخت را با مناسب‌ترین روش‌ها برای کسب و کار‌های اینترنتی ارائه می‌نماید. در کشور ما ۱۲ PSP به صورت رسمی‌فعالیت می‌کنند. این ۱۲ شرکت عبارتند از:

• شرکت آسان پرداخت پرشین

• شرکت الکترونیک کارت دماوند

• شرکت به پرداخت ملت

• شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد

• شرکت پرداخت الکترونیک سامان

• شرکت پرداخت نوین آرین

• شرکت تجارت الکترونیک پارسیان

ممکن است شما با بعضی از این شرکت‌های پرداخت PSP آشنایی داشته باشید. برخی دیگر نیز هستند که زیاد شناخته شده نیستند ولی همه آن ها خدمات مطلوبی را برای مشتریان و صاحبین کسب و کارها ارائه می‌نمایند. شرکت‌های PSP برای اولین بار در سال ۱۳۸۳ تاسیس شدند و پس از آن بانک ها موظف شدند که با آن ها در جهت پرداخت الکترونیکی همکاری نمایند.

در سال ۱۳۸۹ شاپرک تاسیس شد و در کل تمام خلاء موجود بین بانکداری و پرداخت PSP از بین رفت. شرکت شاپرک قوانین و مقرراتی مناسب را جهت ساماندهی در این حوزه وضع کرد و نقش بسزایی در این زمینه داشت.

از جمله خدماتی که PSP ها ارائه می‌دهند درگاه مستقیم پرداخت است. این درگاه به سایت‌هایی که نیازمند درگاه پرداخت هستند کمک زیادی می‌کند. البته باید توجه داشته باشید که نوع خدمات این شرکت‌ها با پرداخت یار تفاوت زیادی دارد.

معرفی سیستم پرداخت یار

پرداخت یار سیستمی ‌است که توسط بانک مرکزی ایران تاسیس شده است. این سامانه در اموری همچون پرداخت‌های الکترونیک به مشتریان کمک کرده است و باعث سهولت در روند انتقال وجه میشود. با گسترش تراکنش‌های بانکی در دنیای اینترنت و تحت وب مشتریان به مرور زمان به امنیت این روش ها فکر می‌کنند. همچنین ممکن برای آن‌ها این نگرانی به وجود بیاید که امنیت سرمایه خود را در پروسه انتقال وجه چگونه باید فراهم نمایند. به همین دلیل برای افزایش امنیت درگاه‌های پرداخت اقدامات زیادی صورت گرفته است.

این مطلب را حتما بخوانید!  مانیار پرداخت‌یار شد!

از مهم‌ترین اقدامات مهم در این مسیر تهیه سیستم پرداخت یار است. سیستم پرداخت یار به انتقال وجه الکترونیک مشتریان از جانب بانک مرکزی تاسیس شده است. در ابتدا پرداخت یار در بانک مرکزی باید با شرکت‌هایی که خدمات پرداخت ارائه می‌دهد قراردادی تنظیم نماید تنها در این صورت است که این شرکت‌ها می‌توانند از ابزار‌های پذیرش و اتصال به سیستم شاپرک به صورت غیر مستقیم استفاده نمایند. شایان ذکر است جهت سهولت خاطر و رضایت مشتریان پس از مدت کوتاهی درگاه پرداخت مانیار پرداخت یار شد.

شاپرک چیست؟‌

شاپرک در بانک مرکزی مخفف عبارت (شبکه الکترونیکی پرداخت کارتی) است. با کمک این سیستم‌های پرداخت‌ الکترونیک و هدایت منابع بانکی راحت‌تر صورت می‌گیرد. سیستم شاپرک در ارتقای امنیت وجه الکترونیک نقش بسزایی دارد. این مجموعه در واقع یک نهاد حاکمیتی بین شرکت‌های ارائه دهنده خدمات پرداخت، بانک مرکزی و شبکه بانکی است که در نقش یک رابط یا واسط عمل می‌کند. هدف اصلی این نهاد این است که پرداخت‌های کارتی مطابق با استاندارد‌های در نظر گرفته صورت بگیرد.

شاپرک چیست؟

شاپرک چیست؟

بهترین نتیجه استفاده از سیستم شاپرک این بود که عملکرد و فعالیت شرکت‌هایی که خدمات بانکداری الکترونیک را ارائه می‌کردند، استاندارد شد و دقیق‌تر تحت نظر قرار گرفت. این مسئله بانک مرکزی را قادر ساخت تا بتواند بر تمام جهات و ابعاد عملیات بانکی نظارت مستقیم داشته باشد و پایانه‌های فروش را به درستی رصد کند. این مسئله، امنیت خرید و فروش الکترونیکی را بین افراد چندین برابر کرد.

مزایا و معایب سیستم پرداخت یار

پس از تشریح اینکه پرداخت یاری چیست ، نوبت به مزایا و معایب پرداخت می رسد که عبارتند از:

مزایا

• امکان ساماندهی درگاه‌های پرداخت واسط.

• کنترل و جلوگیری از سواستفاده‌های نادرست وب سایت‌های غیرمعتبر و متخلف.

• جلوگیری از سوء استفاده‌های نادرست از طریق سایت‌های غیر معتبر.

• تسلط سیستم شاپرک بر درگاه‌های پرداخت واسطه.

• ارائه نمودن کد پذیرش منحصر به فرد برای هر پذیرنده.

• تنها سود کارمزد پذیرنده در این سیستم به حساب پرداخت یار واریز می‌شود.

معایب

• ممکن است روند پرداخت در پرداخت یار تا حدی کند باشد.

این مطلب را حتما بخوانید!  معرفی انواع سپرده های بانکی - آنچه قبل از افتتاح حساب باید بدانید

• پیاده‌سازی پرداخت یاری ممکن است با نقص همراه شود. بخش واریز جداگانه برای سود افراد پذیرنده هنوز در این سامانه پیاده‌سازی نشده است. همچنین مدیریت لیست سیاه پذیرندگان نیز هنوز تکمیل نشده است.

• احتمال کند بودن روند پرداخت در پرداخت یار.

• ممکن است پیاده سازی پرداخت یار با نقص‌هایی همراه باشد. در این سامانه هنوز بخش واریز جداگانه برای واریز سود افراد پذیرنده هنوز طراحی نشده است و همچنین مدیریت لیست سیاه هم در این سامانه تکمیل نشده است.

مزایا و معایب سیستم پرداخت PSP

مزایا

• تسویه حساب در این سیستم به صورت روزانه انجام می‌شود.

• این سیستم مجهز به پشتیبانی و رسیدگی انلاین می‌باشد.

• روند انتقال وجه در سریع‌ترین حالت انجام می‌شود.

• مجهز به پنل تخصصی گزارش گیری می‌باشد.

معایب

• نسبت به پرداخت یار از امنیت کم‌تری برخوردار است.

• به صدور فاکتور آنلاین و ارسال پیامک به مشتریان دسترسی ندارد.

• عدم دسترسی به سیستم تسهیم

• این سیستم فاقد درگاه پرداخت بدون داشتن سایت می‌باشد.

 

تفاوت PSP و پرداخت یار

اولین تفاوت PSP و پرداخت یار این است که پرداخت یار نیازی به نماد اعتماد الکترونیکی ندارد؛ زیرا این شرکت ها به صورت مستقیم با بانک مرکزی قرارداد دارند. ولی در شرکت‌های PSP باید حتما نماد الکترونیکی داشته باشند.

تسویه حساب در هر دو سیستم به صورت روزانه انجام می‌شود. اما در طول فرایند ثبت نام در پرداخت یار، شما نیازمند تنها چند ساعت برای ثبت نام خواهید بود. درحالی که این روند در پرداخت PSP دو هفته به طول می‌انجامد.

پشتیبانی در هر دو شرکت لحاظ می‌شود. اما در پرداخت یار پشتیبانی به صورت چت آنلاین و در هر ساعتی از شبانه روز انجام می‌شود. ولی در شرکت‌های ارائه دهنده پرداخت PSP این رویه متفاوت و به صورت شخصی است.

هر دو این درگاه‌های پرداخت مجهز به سیستم گزارش گیری می‌باشند با این تفاوت که در پرداخت یار صدور فاکتور در لحظه، ارسال پیامک، و درگاه بدون سایت ممکن می‌شود.

با کمک پرداخت یار شما قادر هستید تا مطمئن‌تر مبالغ خود را جا به جا کنید. مانیار به عنوان یک پرداخت‌یار به موارد زیر هم مجهز است که می‌تواند تا حد زیادی به فراهم کردن آرامش و راحتی مشتریان کمک کند:

• نداشتن محدودیت جغرافیایی در ایران

• داشتن دامنه ارتباطی گسترد و امنیت کامل

• داشتن ارتباط مستقیم با سبد خرید مشتری

• دریافت گزارش کارآمد در زمینه تراکنش ها و ارائه جزئیات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

id Lorem massa nec Donec facilisis sit