زمان مطالعه: ۴ دقیقه با افزایش روزانه محبوبیت ارزهای دیجیتال در بین مردم و افزایش آگاهی افراد در این زمینه، تمایل به خرید و فروش و فعالیت در این حوزه تا حد بسیار زیادی پیشرفت کرده است. ارزهای دیجیتالی مثل بیت کوین، اتریوم، تتر و لایت کوین در حال حاضر جزو محبوبترین ارزهای دیجیتال هستند. پیش تر در خصوص […]
با افزایش روزانه محبوبیت ارزهای دیجیتال در بین مردم و افزایش آگاهی افراد در این زمینه، تمایل به خرید و فروش و فعالیت در این حوزه تا حد بسیار زیادی پیشرفت کرده است. ارزهای دیجیتالی مثل بیت کوین، اتریوم، تتر و لایت کوین در حال حاضر جزو محبوبترین ارزهای دیجیتال هستند.
پیش تر در خصوص بیت کوین صحبت کردیم و در این مقاله قصد داریم به سراغ یکی دیگر از ارزهای دیجیتال محبوب یعنی اتریوم برویم و به این سوال رایج ” اتریوم چیست ” پاسخ دهیم.
اتریوم چیست؟
اتریوم (ethereum) نیز یکی دیگر از رمزارزها مانند بیت کوین، تتر، لایت کوین و غیره است. اتریوم در حقیقت یک پلتفرم آزاد بر اساس فناوری بلاک چین است که به توسعه دهندگان این امکان را میدهد برنامه های غیرمتمرکزی را روی آن پیاده سازی نمایند. این به این معنی است که هیچ دولت، شخص و یا حتی قدرتی آن را اداره نمیکند بلکه به وسیله تعداد بسیار زیادی رایانه در سراسر دنیا مورد استفاده قرار می گیرد. با این وجود همه افراد می توانند آن را کنترل کنند.
بر اساس تعریف خود وبسایت اتریوم: «اتریوم یک بستر غیرمتمرکز برای اجرای قراردادهای هوشمند است. بنابراین احتمال از کارافتادگی، سانسور، تقلب یا دخالت افراد شخص ثالث بر روی برنامههای اجرایی این شبکه وجود ندارد.»
نماد اتر (ETH) چیست؟
اتر (ETH)، رمزارزی است که توسط پروتکل اتریوم برای پاداش به استخراجکنندگان در سیستم گواه بر کار در ازای اضافه کردن بلاکها به بلاک چین داده میشود. اتر تنها رمزارز قابل قبولی است که بهعنوان هزینهی تراکنش در شبکه اتریوم به استخراجکنندگان داده میشود. در نتیجه کارمزد تراکنش و پاداش بلاک، دو مشوق ماینرها برای رشد بلاک چین است تا این ماینرها همچنان به تأیید تراکنشها ادامه بدهند؛ بنابراین اتر رکنی اساسی در شبکهی اتریوم است.
هر حساب اتریوم که دارای مقداری اتر است، میتواند آن را به حسابهای دیگر بفرستد. در هنگام فرستادن توکنها در شبکهی اتریوم، مقداری اتر باید بهعنوان هزینه کارمزد پرداخت شود. کوچکترین واحد اتر، «Wei» نام دارد که معادل ۱۸-۱۰ اتر است. اتر با نماد ETH ترید میشود.
هدف از ساخت اتریوم چیست؟
هدف از ساخت اتریوم به بیان یکی از توسعه دهندگان آن به نام جوزف لوبین این طور است: «اتریوم به وجود آمد تا برای بسیاری از کارهای زندگی به جز خود به هیچ نهاد، بانک و شرکتی نیاز نداشته باشیم. شبکه بیت کوین به وسیله بلاک چین کلیه تراکنشهای مالی را در سراسر دنیا بر روی کامپیوترها اعمال میکند و بدین ترتیب به آسانی میتواند ارزهای مختلف را به سراسر جهان بدون هیچ واسطهای انتقال دهد. در این جا اتریوم باز هم فراتر از بیت کوین گام برداشته و قابلیت اجرای غیرمتمرکز کدهای کامپیوتری را نیز به وجود آورده است. این عامل سبب شده تا علاوه بر پول کلیه فرآیندها نیز غیرمتمرکز شود.»
باتوجه به مطالب موجود می توان نتیجه گرفت اتریوم کلاهبرداری نیست. اما تفاوت بیت کوین و اتریوم در چیست؟
تفاوتهای اتریوم و بیت کوین

تفاوت اتریوم و بیت کوین دو ارز دیجیتال رایج
اتریوم یا بیت کوین؟ بلاک چین بیت کوین ایجاد شد تا مالکیت ارز دیجیتال بیت کوین پیگیری شود در صورتی که بلاک چین اتریوم برای استفاده از برنامههای غیرمتمرکز ایجاد شده است. در حقیقت اصلیترین تفاوت بیت کوین و اتریوم در اهدافشان است.
در حقیقت میتوان گفت در بلاک چین بیت کوین تنها یک نرم افزار با نام بیت کوین قابل اجراست در حالی که در اتریوم هزاران نرم افزار در آن فعال و قابل اجراست. در سیستم بلاک چین اتریوم فعالیت ماینرها برای ارز دیجیتالی به نام اتر است. اتر در حقیقت نوعی ارز دیجیتال تجاری است که جهت پرداخت هزینه تراکنش های نرم افزاری استفاده می شود.
مزایای اتریم
• شبکهای بزرگ و در دسترس: مزایای شبکهی اتریوم بعد از سالها فعالیت و حجم تریدهای میلیاردی، آزمایش خود را پس دادهاند. اتریوم دارای بزرگترین اکوسیستم در بین بلاک چینها و رمزارزها است. اتریوم در ایران قانونی است و پس از استعلام قیمت اتریوم در ایران میتوانید از طریق صرافی اتریوم به خرید و فروش آن بپردازید.
• عملکردهای گسترده: از اتریم علاوه بر استفاده بهعنوان ارزی دیجیتال، میتوان برای انجام سایر تراکنشهای مالی، اجرای قراردادهای هوشمند و ذخیرهی داده برای اپلیکیشنهای شخص سوم استفاده کرد.
• نوآوری مداوم: جامعهای گسترده از توسعهدهندگان اتریوم که بهطور مداوم در حال یافتن راهی برای ارتقای شبکه و توسعهی اپلیکیشنهای جدید هستند. به دلیل محبوبیت، این بلاک چین شبکهای ترجیح داده شده نسبت به سایر بلاک چینها برای ساخت اپلیکیشنهای جدید، هیجانانگیز و غیر متمرکز و البته گاهی اوقات ریسکی است.
• پرهیز از واسطهها: شبکهی غیر متمرکز اتریوم به کاربران این قول را میدهد که واسطههای شخص ثالث را حذف کند برای مثال وکیلهایی قراردادها را مینویسند و تفسیر میکنند، بانکهایی که واسط انجام تراکنشهای مالی هستند یا سرویسهای هاستینگ وب، شبکهی اتریوم تمامی این خدمات را ارائه و این واسطهها را حذف خواهد کرد.
معایب اتریوم
• افزایش هزینههای کارمزد: محبوبیت در حال رشد اتریوم باعث بالا رفتن هزینههای کارمزد شده است. کارمزدهای تراکنش اتریوم یا «گس» در فوریه ۲۰۲۱ (بهمن ۱۳۹۹) رکوردی ۲۳ دلاری را ثبت کرد که این مقدار اگر ماینر باشید عالی و اگر از شبکه استفاده میکنید وحشتناک است. در بیت کوین، شبکه به تأییدکنندگان تراکنش کارمزد میپردازد اما در اتریوم خود مشارکتکنندگان در تراکنش نیز باید هزینه کارمزد بپردازند.
• تورم بالقوه: اگرچه اتریوم دارای محدودیت صدور ۱۸ میلیون اتر در سال است؛ اما محدودیتی در حداکثر کوینهای قابل ایجاد وجود ندارد. این ممکن است بدین معنی باشد که اتریوم برای سرمایهگذاری بیشتر شبیه دلار عمل میکند و مانند بیت کوین نیست که دارای حداکثر تعداد کوین مشخص است.
• یادگیری سخت برای توسعهدهندگان: این رمزارز برای توسعهدهندگانی که میخواهند از پردازش متمرکز به شبکههای غیر متمرکز مهاجرت کنند، ممکن است مشکل باشد. در ادامه بیشتر با زبان برنامهنویسی کاربردی در اتریوم آشنا خواهیم شد.
• آینده نامشخص: اتریوم بهطور مداوم در حال متحول شدن و بهتر شدن است و توسعهی اتریوم ۲٫۰ نیز نوید عملکرد بهتر و بهرهوری بیشتری را میدهد؛ اما این بهروزرسانی اصلی در شبکه باعث ایجاد عدم قطعیت برای اپلیکیشنها و معاملات کنونی در حال انجام میشود. تأییدکنندگان زیادی برای اتریوم ۲ موردنیاز است، سؤال این است که آیا مهاجرت به اتریوم ۲ کارساز است؟ برای این امر، کارهای زیادی باید انجام شود.
پربازدیدترین مطالب
لینکهای سریع
مطالب مرتبط