مدیر سایت ۲ مرداد, ۱۴۰۰
مدت حدودی مطالعه: 3 دقیقه

زمان مطالعه: ۳ دقیقه آشنایی با انواع سودهای بانکی سودهای بانکی انواع محتلفی دارند؛ از سپرده‌های قرض‌الحسنه گرفته تا سپردهای بلند مدت چند ساله. در برخی از این سپرده‌ها سودی برای پولی که فرد در بانک قرار می‌دهد در نظر گرفته نشده. در برخی دیگر بعد از مدتی سود به اصل پول تعلق می‌گیرد. در این مقاله قصد داریم […]

سود بانکی سپرده ها – نحوه و فرمول محاسبه سود به همراه مثال عددی
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

آشنایی با انواع سودهای بانکی

سودهای بانکی انواع محتلفی دارند؛ از سپرده‌های قرض‌الحسنه گرفته تا سپردهای بلند مدت چند ساله. در برخی از این سپرده‌ها سودی برای پولی که فرد در بانک قرار می‌دهد در نظر گرفته نشده. در برخی دیگر بعد از مدتی سود به اصل پول تعلق می‌گیرد.

در این مقاله قصد داریم به انواع سپرده‌های بانکی و سودی که به آن‌ها تعلق می‌گیرد بپردازیم. امیدواریم با مطالعه آن بتوانید به بیشترین سود بانکی با توجه به سرمایه و شرایط خود دست یابید.

 

سود بانکی چطور مشخص و محاسبه می‌شود؟

درصد مشارکت مالی سپرده‌گذار و نیز مدت این سپرده‌گذاری، در تعیین سود حاصله اثر مستقیم دارد. افراد می‌توانند وجوه نقد خود را جهت بهره‌مندی از قراردادهای مضاربه‌ای در دو قالب کوتاه‌مدت (روزشمار) و بلندمدت در بانک به امانت بسپارند.

از آنجا که نرخ‌های مصوب بانک مرکزی جهت سود ارائه شده از سوی بانک‌ها به صورت درصد در نظر گرفته می‌شود و نه عدد مشخصی. نحوه محاسبه سود سپرده‌ها کمی متفاوت از آن چیزی است که شخص تصور می‌کند.

 

سود سپرده قرض‌الحسنه

در سپرده‌های قرض‌الحسنه، سودی به پولی که در حساب وجود دارد تعلق نمی‌گیرد. چرا که این نوع حساب‌ها صرفا برای حفظ اصل پول هستند و بانک و فرد سپرده‌گذار نفعی از آن نمی‌برند. لذا برای سپرده قرض‌الحسنه سودی در نظر گرفته نمی‌شود و فرمولی برای آن ذکر نشده است.

سپرده‌های کوتاه مدت یا روزشمار

سود بانکی برای سپرده‌های کوتاه‌مدت (روزشمار) بر اساس مبلغ سپرده در طول ۱ ماه محاسبه می‌شود. بنابراین عوامل تأثیرگذار بر مبلغ نهایی سود سپرده کوتاه‌مدت موارد زیر می‌باشند:

• مبلغ سپرده
• تعداد روزهای ۱ ماه
• نرخ مصوب سود سپرده بانک

فرمول محاسبه سود بانکی سپرده کوتاه مدت یا روزشمار

با این توضیحات فرمول محاسبه سود بانکی در سپرده‌هایی از نوع کوتاه‌مدت (روزشمار) به قرار زیر است:

این مطلب را حتما بخوانید!  نئوبانک چیست؟ مزایا و معایب نئوبانک که باید بدانید

(مدت به روز) × (نرخ سود) × (مبلغ سپرده‌گذاری) ÷ ۳۶۵ روز سال= سود سپرده‌های کوتاه‌مدت (روزشمار)

 

مثال برای فرمول محاسبه سود حساب کوتاه مدت یا روزشمار

برای روشن شدن این فرمول محاسبه سود بانکی؛ کافی است مثالی ارائه شود. فرض کنید مبلغ سپرده‌گذاری‌ شده در حساب کوتاه‌مدت معادل ۱۰ میلیون تومان است، و نرخ سود روزشمار مصوب این حساب همان ۱۵% بانک مرکزی است.

چنانچه این ۱۰ میلیون تومان کمترین میزان مانده روزانه در حساب سپرده باشد، همین عدد در پایان ۳۰ روز برای ماه سی روزه و ۳۱ روز برای ماه سی و یک روزه ضرب خواهد شد و عدد نهایی که معادل ۳۰۰ میلیون یا ۳۱۰ میلیون است در عدد ۱۵% که نرخ سود مصوب بانکی است؛ ضرب خواهد شد.

 

سود بانکی سپرده‌های بلند مدت

سپرده‌هایی که بر اساس قرارداد برای بیش از ۱ سال در بانک سپرده‌گذاری می‌شوند در شمار سپرده‌های بلندمدت هستند. فرمول محاسبه سود سپرده‌های بلندمدت متفاوت با فرمول محاسبه سود بانکی سپرده‌های کوتاه‌مدت یا روزشمار است.

محاسبه سود بانکی سپرده بلندمدت

 

فرمول محاسبه سود بانکی سپرده بلند مدت

در قراردادهای منعقده سپرده‌های بلندمدت، ابتدا بر اساس فرمول محاسبه سود بانکی، سود سپرده برای یک سال محاسبه می‌شود و سپس مبلغ نهایی تقسیم بر عدد ۱۲ می‌شود. عدد ۱۲ مربوط به ۱۲ ماه سال است که مبلغ سود ماهیانه از طریق این فرمول محاسبه می‌گردد:

نرخ سود × مبلغ سپرده = سود سپرده یک ساله
سود سپرده یک ساله ÷ ۱۲= سود سپرده ماهانه

 

مثال برای فرمول محاسبه سود حساب بلند مدت

برای روشن شدن مبالغ سود یک ساله کافی است مثالی عنوان شود. فرض کنید مبلغ ۱۰ میلیون تومان در قالب سپرده بلند‌مدت نزد بانک سپرده‌اید و نرخ سود مصوب بانکی برای این سپرده معادل ۱۵%‌ است. حاصل‌ضرب این دو عدد در یکدیگر عددی معادل ۱٫۵۰۰٫۰۰۰ است؛ این مبلغ سود سالانه سپرده یک ساله است.

این مطلب را حتما بخوانید!  باشگاه مشتریان چیست؟ ضرورت، مزایا و نحوه راه اندازی آن

برای به دست آوردن سود ماهانه کافی است این عدد را بر ۱۲ تقسیم نموده و عدد نهایی که معادل ۱۲۵٫۰۰۰ تومان است؛ سود ماهانه سپرده بلندمدت یک ساله خواهد بود.

%۱۵ × ۱۰٫۰۰۰٫۰۰۰ = ۱٫۵۰۰٫۰۰۰
۱٫۵۰۰٫۰۰۰ ÷ ۱۲= ۱۲۵٫۰۰۰

 

نکات مهم در خصوص محاسبه سود بانکی

همانطور که مشاهده می‌شود فرمول محاسبه سود بانکی، چندان هم پیچیده نیست؛ کافی است به سه فاکتور توجه شود:

• مبلغ سپرده در بانک

• نرخ سود مصوب از طرف بانک

• نوع سپرده (بلندمدت یا کوتاه‌مدت روزشمار)

در صورت وارد نمودن اطلاعات فوق در فرمول محاسبه سود بانکی می‌توان به راحتی به مبلغ دقیق سود بانکی سپرده‌های مختلف دست پیدا کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

sed at nec efficitur. venenatis, luctus