مدیر سایت ۲۷ مهر, ۱۴۰۰
مدت حدودی مطالعه: 4 دقیقه

زمان مطالعه: ۴ دقیقه پیش از ظهور کرونا صنعت بانکداری دیجیتال حدود سالانه ۱۶ درصد رشد می‌کرد، اما به یکباره و با همه‌گیری کرونا سرعت آن به بیش از ۲۲ برابر افزایش یافت. طبق آخرین گزارشات انتظار می‌رود صنعت پرداخت‌های دیجیتال جهانی در سال ۲۰۲۱-۲۲ به ۶.۶ تریلیون دلار برسد. این رشد پایدار ناشی از نیاز به تأمین رفتار […]

پرداخت دیجیتال چیست؟ معرفی ۵ شیوه پرداخت دیجیتال در سال ۲۰۲۱
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

پیش از ظهور کرونا صنعت بانکداری دیجیتال حدود سالانه ۱۶ درصد رشد می‌کرد، اما به یکباره و با همه‌گیری کرونا سرعت آن به بیش از ۲۲ برابر افزایش یافت. طبق آخرین گزارشات انتظار می‌رود صنعت پرداخت‌های دیجیتال جهانی در سال ۲۰۲۱-۲۲ به ۶.۶ تریلیون دلار برسد. این رشد پایدار ناشی از نیاز به تأمین رفتار تکامل‌یافته مصرف‌کننده و پیشرفت‌های فناوری است. در نتیجه در حوزه صنعت پرداخت شاهد روندهای خلاقانه‌ای خواهیم بود.

هم اکنون، سه ماه دیگر به اتمام سال ۲۰۲۱ مانده و به احتمال زیاد متوجه شده‌اید که برخی از این روندها در صنعت افزایش یافته است. در ادامه این مطلب از وبلاگ مانیار به پنج مورد از روندهایی که باید در صنعت پرداخت مورد توجه باشند اشاره می‌کنیم.

افزایش محصولات پرداخت نوآورانه

امروزه در سراسر جهان باتوجه‌به تمامی اتفاقاتی که در حال وقوع است، بیشتر مردم سعی می‌کنند کمترین ملاقات حضوری را با یکدیگر داشته باشند. بر اساس گزارشات فدراسیون ملی خرده فروشی (The National retail Federation) 67 درصد از خرده فروشان آمریکایی در حال حاضر حداقل یکی از انواع پرداخت‌های الکترونیکی را می‌پذیرند. در اروپا نیز،طبق گزارشات شرکت ویزا (VISA) 75 درصد از پرداخت‌های فروشگاهی بدون حضور است. طبق آمار شرکت مستر کلاس (Masterclass) در ماه مارس ۲۰۲۰ کشور امارات متحده عربی رشد ۱۰۰ درصدی در پرداخت‌های بدون حضور را نسبت به سال گذشته ثبت کرده است.

با توجه به این آمار مطمئناً متوجه رونق فناوری EMV NFC(Near-Field Communication) که پرداخت‌های غیر حضوری را فراهم می‌سازد خواهید شد. با استفاده از این فناوری امکان پرداخت هزینه از تلفن‌های همراه هوشمند فراهم می‌شود و استفاده از کدهای QR می‌تواند جذاب‌تر، کاربردی‌تر و بهتر شود. پیش‌بینی می‌شود که دستگاه‌هایی مانند ساعت‌های هوشمند و بلندگوهای هوشمندی که امکان پرداخت‌ها را به همان شیوه ممکن می‌کنند در آینده بیشتر مورد استقبال قرار گیرند. در گذشته شرکت‌های فناوری مانند اپل، سامسونگ و گوگل پرداخت‌های غیر حضوری را برای بخش‌های مختلفی از جغرافیای دنیا آماده کرده بودند و ممکن است به زودی در سایر کشورها از این شیوه استفاده شود.

این مطلب را حتما بخوانید!  درگاه پرداخت اینستاگرام

پرداخت‌های یکپارچه

در گذشته، میان ارائه دهندگان خدمات مالی و شرکت‌ها و مؤسسات و حتی تجار تمایز آشکاری وجود داشت. امروزه اما، خدمات پرداختی در بسترهای مختلفی ادغام شده‌اند. هدف از این یکپارچگی ارائه یک مرحله خرید یکپارچه برای مشتریان است. مشتریان به هیچ عنوان انتظار ندارند که پرداخت بخشی جدا از معامله باشد بلکه آن را به عنوان بخشی از تجارت در نظر گرفته و نمی‌خواهند وقت خود را صرف انجام یک به یک امور کنند.

در این راستا تجار و شرکت‌ها می‌توانند به راحتی سرویس PIS یا (Payment Initiation Services) را در بستر خود فعال کنند. این سرویس به آنها اجازه می‌دهد تا از طریق API باز با بانک مشتری خود ارتباط مستقیم برقرار کرده و تراکنش‌ها را با پذیرش و بررسی قبلی انجام دهند. با توجه به آمار به دست آمده بیش از ۵۰ درصد از بزرگ‌سالان ترجیح می‌دهند از طریق روش‌های نوین پرداخت استفاده کنند.

توجه به پرداخت B2B در پرداخت دیجیتال

بخش پرداخت B2B با توجه به پیشرفت‌های فین تک و صنعت پرداخت، عقب افتاده است و ما همواره فراموش می‌کنیم که افراد B2B همان افرادی هستند که در زندگی روزمره به خدمات مالی درجه یک دسترسی دارند و کارایی نامناسب و نا کارآمدی B2B آنها را از فناوری دل زده خواهد کرد. با این اوصاف صنعت پرداخت می‌بایست روند خود را تغییر داده و کیفیت، امنیت و سرعت یکسان و مناسب‌تری را در پرداخت‌های B2B ایجاد کند.

همچنین در آینده نزدیک با توجه به افزایش نیاز به فناوری می‌توانیم تمرکز قابل توجهی بر شخصی سازی، سفارشی سازی و سرعت در B2B داشته باشیم و انتظار داشته باشیم پرداخت‌های یکپارچه رایج شود؛ چرا که سیستم‌های فناوری B2B هرساله بخش قابل توجهی از معاملات B2B را انجام می‌دهند اما از آنها سود نمی‌برند. پرداخت یکپارچه به آنها این امکان را می‌دهد که با تسهیل‌کنندگان پرداخت ارتباط برقرار کرده و درآمد حاصل از تراکنش را کاهش دهند.

تکامل پرداخت‌های P2P

تکامل پرداخت p2p

مخاطبان پرداخت P2P از زمان شیوع بیماری کرونا، از نسل جدید و کاربران عموماً جوان فن آوری به نسل قدمی تر گسترش چشمگیری داشته‌اند و به این خاطر، محبوبیت و حجم معاملات پلتفرم‌هایی مانند Paypal و Razorpay افزایش چشمگیری داشته است. با این حال، قدم بعدی برای آنها گسترش پیشنهادات و افزایش درآمد است. بسیاری از این سیستم عامل‌های پرداخت در حال حاضر خدمات اضافی مانند سرمایه گذاری و تجارت، معاملات ارزهای رمزنگاری شده و ارائه کارت‌های بدهی را به مجموعه خود اضافه کرده‌اند. در نظر بسیاری آنها در حال تبدیل شدن به یک بانک بزرگ هستند. این روند گسترش فین تک‌ها را در سیستم عامل‌ها بیشتر کرده و سبب توجه گسترده کاربران به فرصت‌های تجاری شده است.

این مطلب را حتما بخوانید!  راهنمای راه اندازی و ساخت فروشگاه آنلاین با وردپرس و ووکامرس

تمرکز بر امنیت در روش های پرداخت دیجیتال

هر چیزی که در بستر وب باشد بدون شک و تردیدی مستعد تهدید سایبری است. از این رو، می‌بایست با توجه به محبوبیت پرداخت‌های دیجیتال و استقبال زیاد از آن بر امنیت نیز تمرکز کنیم. در آینده شرکت‌های پرداختی به طور قابل توجهی بر بهبود چارچوب امنیتی سایبری فعلی خود تمرکز خواهند کرد. با انجام این کار، سیستم‌های مجهز به هوش مصنوعی می‌توانند پیش رو باشند. علاوه بر این فرایند CA(Customer Authentication) نیز ممکن است برای افزودن لایه‌ای متفاوت از امنیت به پرداخت‌ها ضروری باشد و تشخیص چهره، پرداخت‌های بیومتریک و فناوری صدا از جمله عوامل ضروری در اطمینان از یک فرایند قدرتمند باشند.

افزایش خدمات پرداختی در MENA

صنعت پرداخت به طور ویژه در خاورمیانه شاهد روند صعودی خواهد بود چراکه شورای همکاری خلیج فارس به شدت در حل ترویج پذیرش پرداخت‌های دیجیتالی است و علاوه بر این دسترسی آسان به چنین خدماتی، فرصت‌های وسیعی را در شمال آفریقا ( به ویژه مراکش، الجزایر و مصر) به وجود آورده است. جمعیت این منطقه از فناوری آگاه بوده و حدود ۳۰ درصد آنها را گروه سنی ۱۵ تا ۲۹ سال تشکیل می‌دهد و به نفع منطقه است که میلیون‌ها دلار در بودجه VC در استارتاپ‌هایی که در این منطقه فعالیت می‌کند سرمایه‌گذاری شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

ultricies libero. tempus luctus Aenean risus et, id, consectetur libero