مدیر سایت ۱۰ مهر, ۱۴۰۰
مدت حدودی مطالعه: 4 دقیقه

زمان مطالعه: ۴ دقیقه تمامی کارت‌های بانکی در سراسر جهان به نوعی جایگزینی برای پول نقد هستند و با آنها می‌توان انواع تراکنش‌ها از قبیل پرداخت، انتقال و دریافت پول را انجام داد. برای فهمیدن کارایی انواع کارت‌ها می‌توان آن‌ها را به سه دسته دبیت کارت، کردیت کارت و کارت پیش پرداخت تقسیم بندی کرد: کردیت کارت (Credit Card): […]

دبیت کارت (Debit Card) چیست؟ تفاوت دبیت کارت و کردیت کارت چیست؟
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

تمامی کارت‌های بانکی در سراسر جهان به نوعی جایگزینی برای پول نقد هستند و با آنها می‌توان انواع تراکنش‌ها از قبیل پرداخت، انتقال و دریافت پول را انجام داد. برای فهمیدن کارایی انواع کارت‌ها می‌توان آن‌ها را به سه دسته دبیت کارت، کردیت کارت و کارت پیش پرداخت تقسیم بندی کرد:

کردیت کارت (Credit Card): معروف‌ترین این کارت‌ها کردیت کارت است. این کارت به یک حساب بانکی متصل است و حتی در صورتی که موجودی کافی نداشته باشید می‌توانید با آن پرداخت را انجام دهید.

دبیت کارت (Debit Card): این کارت نیز مانند کردیت کارت به حساب بانکی متصل است با این تفاوت که فقط بسته به میزان موجودی حساب می‌توان از آن استفاده کرد و خدمات پرداخت و خرید را انجام داد.

کارت پیش پرداخت (Prepaid Card): این کارت به حساب بانکی متصل نیست و مانند دبیت کارت فقط به اندازه موجودی آن می‌توان پرداخت و خرید انجام داد.

 امکانات کردیت کارت چیست؟

کردیت کارت‌ها یکی از معروف‌ترین نوع کارت‌های اعتباری می‌باشند که برندهای مختلفی از جمله مسترکارت و ویزاکارت از جمله معروف‌ترین شرکت‌های صادر کننده آن هستند. این کارت فقط به صورت فیزیکی صادر می‌شوند. صدور این کارت‌ها بر مبنای داشتن یک حساب بانکی است تا حساب به صورت پشتیبان تراکنش‌های شما را تضمین کند.

با داشتن هر برندی از کردیت کارت‌ها شما می‌توانید حتی تا بیش از موجودی حساب بانکی پرداخت داشته باشید. این کارت‌ها مورد استفاده بسیاری از شرکت‌های خارجی است و به کارمندان این اختیار را می‌دهد تا بر مبنای حقوق دریافتی که اعتبار آنها از قبل مشخص شده از کارت استفاده کنند. همچنین کارمندان می‌توانند به‌جای درخواست و دریافت وام بانکی از این کارت‌ها تا حدود مشخص شده‌ای برداشت کنند.

کارت‌های پیش پرداخت (PrePaid Card) و مزایای آن

کارت‌های پیش پرداخت یکی از محبوب‌ترین و پراستفاده‌ترین انواع کارت‌های ارزی در ایران است که تحت برندهای مختلف از جمله مسترکارت و ویزا کارت به صورت فیزیکی و مجازی قابل تهیه است. از مزایای این کارت استفاده به عنوان کارت‌های هدیه (Gift Card) است و امکان تهیه آن از طریق برخی شرکت‌ها و بانک‌ها وجود دارد.

این مطلب را حتما بخوانید!  انواع روش پرداخت در آمازون بصورت امن با آمازون وان، تشخیص چهره و ...

کاربرد دبیت کارت چیست؟

دبیت کارت در واقع همان کارت‌های اعتباری بانکی می‎‌باشد و با آن می‌توان تمامی فعالیت‌ها مانند خریدها و پرداخت‌های آنلاین و عادی را انجام داد. از آنجایی که تمامی این کارت‌ها توسط حساب بانکی پشتیبانی می‌شوند، شما می‌توانید به راحتی در هرجای دنیا پول دریافت کنید و یا برای مثال می‌توان از سایت‌های فروش بلیط هواپیما خرید کنید یا با استفاده از آن در خارج از کشور از دستگاه‌های ATM پول نقد دریافت کنید یا با کمک دستگاه پوز هر پرداختی را انجام دهید.

روش کار این کارت‌ها به این صورت است که برای مثال اگر در فروشگاهی برای پرداخت از دبیت کارت استفاده کنید، فروشنده به اندازه مبلغ قابل پرداخت از حساب شما برداشت می‌کند اما ممکن است این برداشت به صورت تراکنش معلق نشان داده شود. در این حالت بانک مبلغ مورد نظر را مسدود نگه می‌دارد، تا فروشنده با ارسال تراکنش‌های خود آن را کامل کند. در این مرحله پول از حساب شما کسر می‌شود و تراکنش معلق وارد تراکنش‌های تسویه شده می‌شود. چنانچه فروشنده تراکنش را کامل نکند، تراکنش به حال معلق باقی می‌ماند و در این صورت وجه پرداختی توسط بانک نگهداری می‌شود.

تفاوت  دبیت کارت با  کارت‌های پیش پرداختی چیست؟

تفاوت دبیت کارت با کارت های پیش پرداخت چیست؟

مهم‌ترین تفاوت این مدل کارت‌ها حساب بانکی بین‌المللی متصل به دبیت کارت می‌باشد که در نوع پیش پرداختی از آن استفاده نمی‌شود.

حساب بانکی بین‌المللی

سیستم بانکی سوئیفت یا سوئیفت کد SWITF CODE و IBAN یک سیستم بانکی جهانی است. این سیستم جهت ارسال و دریافت پیام ارزی در بین واحدهای ارزی بانک‌های داخلی و خارجی از کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد. این سیستم در بیشتر کشورهای دنیا فعال است و دبیت کارت‌ها نیز از آنها استفاده می‌کنند. این سیستم به کاربر یا دارنده کارت اجازه انتقال پول یا شارژ آن را می‌دهد. ویژگی اصلی این سیستم عدم وابستگی کاربر یا دارنده کارت به شرکت یا بانک دیگر جهت انجام تراکنش است.

این مطلب را حتما بخوانید!  کاربردهای اپلیکیشن دنگ در سفر و تفریحات گروهی

IBAN یک کد متشکل از تعدادی حروف و عدد است که نشان‌دهنده کشور، بانک، نوع حساب افتتاح شده، شماره و نام صاحب اصلی است. داشتن این کد تمامی فرایندهای ارزی بین‌المللی و حواله‌های ارزی را آسان می‌کند.

اگر شما کسب و کاری دارید که می‌توانید بر مبنای آن درآمد ارزی داشته باشید و یا نیازمند دریافت پول از خارج از کشور هستید، کردیت کارت ابزاری کارآمدی برای شماست. با داشتن این کارت شما می‌توانید با ارائه اطلاعات حساب بانکی خود به مشتریان خارجی، مبالغ ارزی دریافت نمایید و با استفاده از یک مسترکارت یا ویزاکارت متصل به آن، موجودی خود را خرج نمایید. همچنین شارژ کردن دبیت کارت با استفاده از حواله‌های ارزی از طریق صرافی‌های داخل کشور، مستقل از شرکت یا بانک ارائه دهنده کارت امکان‌پذیر است.

نکات مهم و ضروری در استفاده از دبیت کارت

در پایان و پس از شناخت دبیت کارت‌ها بهتر است با مزایا و معایب آنها آشنا شویم:

  • استفاده از دبیت کارت‌ها در بیشتر موارد آسان‌تر از کردیت کارت است. فقط لازم است پین کد و شماره کارت خود را وارد کنید.
  • با استفاده از دبیت کارت می‌توانید مانند کارت‌های اعتباری از دستگاه کارت خوان، وجه نقد دریافت کنید.
  • در هر بار برداشت از دبیت کارت کارمزدی از حساب شما کسر خواهد شد.
  • در دبیت کارت‌ها، امکان برگشت پول کسر شده وجود ندارد.

در این مقاله از وبلاگ مانیار ارائه دهنده انواع راهکارهای پرداخت از جمله درگاه پرداخت واسط و مستقیم، پرداخت دنگی و … به انواع کارت بانکی در جهان با تاکید بر دبیت کارت پرداخته شد. در صورت نیاز به پرداخت بین المللی با استفاده از اطلاعات این نوشته قادر به انتخاب مناسب‌ترین کارت برای نیاز خود خواهید بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

amet, at Praesent diam venenatis, Nullam ut fringilla leo.