ایمان برهانی ۲ آذر, ۱۴۰۰
مدت حدودی مطالعه: 4 دقیقه

زمان مطالعه: ۴ دقیقه NFC مخفف کلمه Near Field Communication است و همان طور که می‌توان حدس زد مجموعه‌ای از استانداردهای مخابراتی بی سیم در فاصله‌های بسته و کوتاه است. گفته می‌شود که در آینده نزدیک فناوری ان اف سی بیشترین تاثیر را در نحوه استفاده ما از موبایل‌هایمان خواهد داشت. از خرید تا برقراری ارتباط با دوستان و […]

NFC چیست؟ کاربرد آن در پرداخت با کیف پول موبایل چیست؟
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

NFC مخفف کلمه Near Field Communication است و همان طور که می‌توان حدس زد مجموعه‌ای از استانداردهای مخابراتی بی سیم در فاصله‌های بسته و کوتاه است. گفته می‌شود که در آینده نزدیک فناوری ان اف سی بیشترین تاثیر را در نحوه استفاده ما از موبایل‌هایمان خواهد داشت. از خرید تا برقراری ارتباط با دوستان و یا قفل کردن وسیله نقلیه همه به نوعی وابسته به این تکنولوژی خواهند بود. تلفن‌های هوشمند و یا گجت‌هایی که از امکان اِن اف سی برخوردارند می‌توانند به سادگی اطلاعات را بین خود جابجا کنند.

برای تشریح اینکه قابلیت nfc چیست می‌توان گفت نسخه جدیدتری از RFID است. امواج RFID می‌توانند برد بیشتری داشته باشند. برای مثال هنگام عبور از عوارضی با استفاده از این تکنولوژی شماره دستگاه پردازنده خودکار شما خوانده می‌شود درحالی‌که برد اِن اف سی بیش از ۴ اینچ نمی‌باشد. NFC امکان برقراری ارتباط دو طرفه را به وجود می‌آورد در حالی که آر اف آی دی یک تکنولوژی خواندن یک طرفه است و انتقال عکس و کانکت‌ها بین وسایل رایج‌ترین کاربرد اِن اف سی می‌باشد.

تاریخچه NFC

انجمن اِن اف سی فعالیت رسمی خود را در سال ۲۰۰۴ آغاز کرد؛ اما تاریخ استفاده از امواج رادیویی میدان نزدیک به سال ۱۹۴۵ و جنگ جهانی دوم، برای ردیابی هواپیماهای جنگی می‌رسد. از سال ۱۹۴۵ تغییرات گسترده‌ای بر روی این فناوری صورت گرفته و شرکت‌های مختلفی از جمله سونی، ویزا کارت، اپل و سامسونگ همواره از این فناوری در محصولات خود استفاده کرده‌اند.

کاربرد NFC چیست؟

اِن اف سی بیشتر از هر چیزی با “کیف پول موبایل” در ارتباط است. این ایده که تلفن هوشمند شما جایگزین پول نقد و کارت‌های اعتباری‌تان شود سال‌هاست که در حال سپری کردن آزمایشات مختلف است. در همین چندین سال اخیر شرکت‌های بسیاری مانند گوگل سعی کردند با بازطراحی و افزودن ویژگی‌های جدید این ایده را گسترش دهند. برای مثال Google Wallet یک کیف‌پول دیجیتال است که در خود اطلاعات کارت‌های اعتباری را ذخیره می‌کند و با ارائه یک کارت بانکی مجازی اجازه پرداخت تمامی هزینه‌ها و خریدهایتان را می‌دهد. اپلیکیشن مانیار نیز امکانات خوبی در این زمینه دارد.

این مطلب را حتما بخوانید!  معرفی 8 راهکار عملی کسب درآمد از سایت

پرداخت باnfc از راهکارهای جدید پرداخت است. البته استفاده از نرم افزار پرداخت با nfc تمام قضیه نیست. موارد دیگری مانند پرداخت پارکومتر، دریافت بلیط یا کارت پرواز، اجازه دسترسی و ورود و خروج درب ادارات و دانشگاه‌ها از دیگر ویژگی‌های این فناوری است. این عمل با نزدیک کردن تلفن هوشمند به محل مورد نظر امکان‌پذیر است.

پرداخت با NFC

از مهم‌ترین و پرکاربردترین کاربرد اِن اف سی می‌توان به پرداخت‌های موبایلی بدون تماس مانند پرداخت با nfc بانک ملی یا بانک ملت، انتقال پول به سایر افراد، استفاده به‌عنوان کارت هوشمند، ایجاد سیستم جدیدی برای ارائه بلیط و حذف بلیط‌های قدیمی، سلامت و درمان، کاربردی‌تر کردن وسایل پوشیدنی، اینترنت اشیا، اتصال گوشی به وای‌فای بدون نیاز به وارد کردن گذرواژه، انجام وظایف مختلف برای کنترل گوشی‌ها و تقویت گردشگری در شهرهای محبوب نام برد.

نحوه استفاده ان اف سی چگونه است؟

موضوع مهمی که باید بدان اشاره کنیم، این است که وسایل مجهز به فناوری اِن اف سی در سه حالت کلی با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند؛ حالت همتا به همتا، حالت خواندن و نوشتن و حالت شبیه‌ساز کارت.

حالت همتا به همتا (Peer to Peer)

متداول‌ترین حالت وسایل مجهز به این فناوری جالت همتا به همتا است که برای تبادل اطلاعاتی همچون مخاطبین، تصاویر و فایل‌های موسیقی ایجاد شده است. در این حالت دستگاه اکتیو اطلاعات را ارسال و دستگاه پسیو آن‌ها را دریافت می‌کند.

حالت خواندن و نوشتن (Reader/Writer Mode)

در این حالت، ارتباط بین دستگاه‌های مجهز به این فناوری و برچسب‌های NFC ایجاد می‌شود. این برچسب‌ها می‌توانند برای ارائه اطلاعات یا تسهیل امور روزمره، روی اشیاء یا مکان‌های مختلف نصب شوند.

حالت شبیه‌ساز کارت (Card Emulation)

در حالت شبیه‌ساز کارت ارتباط بین دستگاه‌های اِن اف سی خوان با کارت و دستگاه NFC ایجاد می‌شود. دستگاه‌های اِن اف سی خوان برای تبادل اطلاعات رادیویی به کار گرفته شده در ارتباط میدان نزدیک یا کارت و گوشی NFC طراحی شده‌اند و اغلب آن‌ها دستگاه‌های بدون تماس هستند.

این مطلب را حتما بخوانید!  6 کسب و کار خانگی جدید و پردرآمد - ایده های واقعی کسب درآمد در منزل

نحوه کار و تفاوت NFC با بلوتوث و وای‌‌فای

این فناوری از روش القاء الکترومغناطیسی در دستگاه گیرنده استفاده می‌کند. در ضمن، دستگاه‌های پسیو نیز نیروی خود را از امواج الکترومغناطیسی تولید شده توسط دستگاه اکتیو دریافت می‌کنند؛ البته این نیرو در مسافت کمی انتقال داده می‌شود. باید یادآور شد که کاربرد اصلی این فناوری انتقال و به‌اشتراک‌گذاری چندرسانه‌ای نیست و بیشتر برای انتقال امن داده‌های حساس هنگام انجام کارهایی مثل فعالیت‌های پرداختی به کار برده می‌شود و مقایسه آن با فناوری بلوتوث و وای‌فای اصلاً منطقی نیست؛ با این حال، از نظر سرعت، محدوده انتقال، امنیت، میزان سهولت استفاده و میزان مصرف انرژی تفاوت‌های قابل توجهی با یک‌دیگر دارند.

چند نکته در مورد این تکنولوژی

  • تکنولوژی اِن اف سی قدرت شناسایی اطلاعات را ندارد. این بدان معنی است که اطلاعات را تجزیه و تحلیل نمی‌کند و این کار باید توسط اپلیکیشنی یا سیستم‌عامل انجام شود.
  • برای ارسال و دریافت اطلاعات از طریق NFC، هر دو دستگاه باید به این تکنولوژی مجهز باشند.
  • امواج NFC منتشر شده از طرق مختلف مانند برنامه پرداخت با nfc برای بدن ضرر ندارند و می‌توان گفت که این امواج به قدری کم ضرر هستند که می‌توان از آن صرف نظر کرد. دلیل اصلی این بی ضرر بود هم سیگنال‌های ضعیف این فناوری است.
  • این فناوری هم اکنون در ایران هم مورد استفاده قرار می‌گیرد و بسیاری از شرکت‌های مختلف روی این فناوری سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

با توجه به مباحث مطرح شده ممکن است فناوری ارتباط نزدیک یا ان اف سی (NFC) از نظر بسیاری از کاربران جذاب و نوآورانه نباشد و فقط یک توسعه کوچک از سیستم پرداخت غیر تماسی RFID تلقی شود اما، تاثیر این فناوری بر تسریع فعالیت‌های مالی شرکت‌های بزرگ و کوچک بسیار مشهود است و می‌توان انتظار داشت در آینده‌ای نه‌چندان دور جایگزین مناسبی برای کارت‌های غیر تماسی موجود و همچنین روشی برای انتقال اطلاعات کاربری در قالب یک برچسب شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

id justo tristique luctus sit ante. dolor elit. nec eleifend amet,